Jajecznica z chorizo, szpinakiem i ricottą, to zmodyfikowany przepis z programu "Donna Hay - szybkie, świeże, proste".
2 kiełbaski chorizo
1 łyżka liści szałwii
80 g liści młodego szpinaku
4 jajka
250 ml śmietanki
sól
pieprz
150 g ricotty
Rozgrzać patelnię teflonową i usmażyć chorizo pokrojone na plasterki, dodać szałwię i smażyć 5 minut, aż się zrumieni. Dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie. Ubić jajka ze śmietanką, solą i pieprzem, i wlać masę na patelnię. Łyżką wyłożyć na wierzch ricottę, zmniejszyć ogień i smażyć 3 minuty, co jakiś czas mieszając.
Ale bogata propozycja.
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna.Cudne śniadanko!
jak napisała Amber - na bogato. A to chorizo mnie kusi i kusi. Ponoć pyszne...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Bardzo smakowita!. :)
OdpowiedzUsuńno faktycznie: na bogato:))) musi być smaczna:) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńAmber, bogata i pożywna :)
OdpowiedzUsuńMajana, dziękuję :)
OdpowiedzUsuńMonika, skuś się koniecznie :)
OdpowiedzUsuńGosiu, w sam raz na jesień :)
OdpowiedzUsuń