Pieczony fioletowy bakłażan, zielona cukinia, słodki czerwony pomidor i soczysta papryka, wszystko to razem zawarte w jednej sałatce kuskus z pieczonymi warzywami i marynowaną fetą w czosnku, ze świeżym ziołami.
150 g kaszy kuskus
bulion
1 bakłażan
1 cukinia
1 papryka
1 pomidor
125 g marynowanej fety
sól
oliwa
świeża kolendra
Warzywa umyć, pokroić na części, ułożyć na blasze do pieczenia, posypać solą, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C i zapiekać aż zmiękną. Kuskus zalać bulionem, wymieszać i odstawić na 5 minut, po czym spulchnić widelcem. Kuskus wymieszać z warzywami, dodać oliwę z marnowania fety i wymieszać. Na wierzchu ułożyć kosteczki fety, posypać posiekana kolendrą.
Bardzo podoba mi się ten pomysł. Tak bardzo, że zapisałam sobie przepis w zeszyciku. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńFajna sałatka. Też robiłam z pieczonymi warzywami i jeszcze z oscypkiem:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
bardzo ciekawa propozycja:))) miłego dnia!
OdpowiedzUsuńSuper, uwielbiam kombinacje z kuskusem i pieczone warzywa :)
OdpowiedzUsuńekstra! muszę takie coś przygotować, kuskusu tylko nie mam, muszę nabyć! mniam mniam
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Monika
Paulina, miło mi w takim razie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmajana, oscypek świetnie pewnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńGosiu, mega smaczne :)
OdpowiedzUsuńBurczymiwbrzuchu, to idealne połączenie :)
OdpowiedzUsuńMonika, bardzo niewiele Ci brakuje :) Pozdrawiam serdecznie!
OdpowiedzUsuń