Ciasteczka z M&M upieczone na podstawie przepisu z opakowania, są mięciutkie, chrupiące o lekko karmelowym posmaku. Te szybkie do upieczenia ciasteczka zasmakują nie tylko dzieciom. By były świeże należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, ale wtedy radzę upiec je z podwójnej porcji, gdyż ciastka znikają w niewyjaśnionych okolicznościach.
220 g masła
1/2 szklanki cukru muscovado
1/2 szklanki cukru
2 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
300 g M&M
1/2 szklanki cukru muscovado
1/2 szklanki cukru
2 jajka
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 1/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/4 łyżeczki soli
300 g M&M
W misce utrzeć masło z cukrami na jasną i puszystą masę, dodać kolejno jajka i ekstrakt waniliowy i dalej ucierać. Do masy dodać suche składniki i całość zmiksować. Do masy wmieszać połowę ilości M&M-ów. Z masy formować kulki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ciastka spłaszczać. W ciastka powciskać pozostałe cukierki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do 180º C przez około 12 minut. Ciasteczka studzić na kratce.