codzienność

wtorek, 18 października 2011

jajecznica z chorizo, szpinakiem i ricottą


Jajecznica z chorizo, szpinakiem i ricottą, to zmodyfikowany przepis z programu "Donna Hay - szybkie, świeże, proste".

2 kiełbaski chorizo
1 łyżka liści szałwii
80 g liści młodego szpinaku
4 jajka
250 ml śmietanki
sól
pieprz
150 g ricotty

Rozgrzać patelnię teflonową i usmażyć chorizo pokrojone na plasterki, dodać szałwię i smażyć 5 minut, aż się zrumieni. Dodać szpinak i mieszać, aż zwiędnie. Ubić jajka ze śmietanką, solą i pieprzem, i wlać masę na patelnię. Łyżką wyłożyć na wierzch ricottę, zmniejszyć ogień i smażyć 3 minuty, co jakiś czas mieszając.

8 komentarzy:

  1. Ale bogata propozycja.
    Musi być pyszna.Cudne śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  2. jak napisała Amber - na bogato. A to chorizo mnie kusi i kusi. Ponoć pyszne...

    Pozdrawiam
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowita!. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. no faktycznie: na bogato:))) musi być smaczna:) pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Amber, bogata i pożywna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Majana, dziękuję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Monika, skuś się koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Gosiu, w sam raz na jesień :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.