codzienność
(Przenieś do…)
codzienność
smakowita
▼
środa, 24 kwietnia 2024
kłos z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem
›
Kłos z czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem , inspirowany jest pain d’epi bread, czyli pszennym chlebkiem przypominający wyglądem kłos pszeni...
czwartek, 18 kwietnia 2024
czekoladowe ciasto
›
Czekoladowe ciasto z dodatkiem płatków migdałowych jest proste do upieczenia i aby je upiec można wykorzystać zalegające w zamrażalniku bia...
1 komentarz:
poniedziałek, 15 kwietnia 2024
bagietki wiedeńskie
›
W kwietniowej piekarni Amber bagietki wiedeńskie na podstawie przepisu z książki wydanej przez Szkołę Piekarnictwa - Le Cordon Blue. Bagie...
3 komentarze:
piątek, 12 kwietnia 2024
sernik pistacjowy
›
Sernik pistacjowy na ciasteczkowym spodzie z polewą z białej czekolady i orzechów, jest bardzo kremowy i aksamitny w smaku. Sernik w skład...
1 komentarz:
poniedziałek, 8 kwietnia 2024
fougasse z czosnkiem niedźwiedzim
›
Fougasse to francuski odpowiednik włoskiego chlebka zwanego foccacia. Chlebki w kształcie liści popularne są głównie w rejonach Prowansji. M...
1 komentarz:
sobota, 30 marca 2024
Wesołych Świąt
›
Z dala słychać trzask gałęzi, to zajączek przez las pędzi. Chociaż Wielka jest sobota, ciężka czeka go robota. Z hukiem wpada do kurnika...
1 komentarz:
piątek, 29 marca 2024
babka drożdżowa z morelami i śliwkami
›
Babka, to maślane, miękkie ciasto drożdżowe o pomarańczowym aromacie z dodatkiem suszonych śliwek i moreli. Babkę można upiec w jednej duże...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer