Kolejny przepis Anny Olson "Sezon na świeżość", tym razem na mus z wędzonego pstrąga:
230 g wędzonego pstrąga
225 g gładkiego śmietankowego twarogu
1/3 szklanki śmietany kremówki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
1 łyżka posiekanego świeżego koperku
½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
W malakserze zmiksować mięso wędzonego pstrąga z twarogiem, często zdejmując masę ze ścianek. Na koniec zmiksować całość ze śmietaną kremówką i sokiem z cytryny na gładką masę. Przełożyć mus do miski, wmieszać szczypiorek, koperek i pieprz. Przechować w lodówce do momentu podania.
mus z ryby? zapowiada się obłędnie pysznie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Paula
Jest naprawdę pyszne. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń