pasta z łososia wędzonego na ciepło
Znakomita pasta z wędzonego łososia na ciepło z dodatkiem jogurtu naturalnego, doprawiona chrzanem, cebulką dymką wraz ze szczypiorkiem, zaostrzona sosem tabasco. Pasta z łososia wędzonego na ciepło znakomicie smakuje podana ze świeżo pieczonymi domowymi bajglami.
125 g łososia wędzonego na ciepło
1 cebulka dymka
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka chrzanu
sos tabasco
sól
pieprz
Łososia obrać i lekko rozgnieść. Dodać jogurt, posiekaną cebulkę dymkę wraz ze szczypiorkiem, dodać chrzan i dobrze wymieszać. Pastę doprawić sosem tabasco, solą oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pastę podawać na połówkach
bajgli.
kurcze, muszę zrobić bajgle.
OdpowiedzUsuńŁosoś się znajdzie, zawsze coś pomarańczowego w lodówce leży :D
Pozdrawiamy serdecznie
Tapenda
ach, mam ochotę na taką pastę!
OdpowiedzUsuńkusi, aby skosztować:)
OdpowiedzUsuńŁosoś i bajgle to moje ulubione połączenie!
OdpowiedzUsuńDodaję jeszcze awokado.
Pyszności u Ciebie z rana!
jako miłośniczka past wszelkiej maści napalam się niezmiernie to łososiowe cudo:)))
OdpowiedzUsuńZnowu u Ciebie te bajgle;-) Kuszą, och kuszą... A i pasta fajna:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :-)
Pysznie wygląda z tymi rogalikami!
OdpowiedzUsuńMniam, jaka fajna pasta! Z łososia - na pewno by mi posmakowała :)
OdpowiedzUsuńAle mniammm sniadanko! Swieze bajgle makowe i pasta lososiowa:) To musi byc prawdziwa bomba!:)... a do popicia herbatka z cytrynka;)
OdpowiedzUsuńKolejna pasta do zrobienia! Uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńZ łososiem chcę taką bułeczkę jeszcze bardziej!:)
OdpowiedzUsuńPycha!
Mmmmm uwielbiam łososia! Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń