I pierwszy promień bliskiej wiosny.
Dzień bez kłopotów i bez trosk.
Dużo radości"
Ciasto o wspaniałym aromacie cytrusów, jest wilgotne i świetnie smakuje. Ciasto jest przygotowane z sokiem i skórką startą z czerwonych pomarańczy, z dodatkiem zdrowego oleju. Przepis na ciasto pomarańczowe pochodzi stąd, w przepisie zmniejszałam ilość cukru, dodałam jogurt naturalny i olej canola, by podkreślić pomarańczowy kolor ciasta. Ciasto z czerwonych pomarańczy doskonale nadaje się do kawy w miłym towarzystwie.
3 czerwone pomarańcze
150 g cukru pudru
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 jajka
250 g mąki pszennej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
50 ml oleju canola
sól
Uciekam już stąd bo nie zasnę po oglądaniu tych pyszności!
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie! Ma śliczny kolor.
OdpowiedzUsuńPiękne przebiśniegi :)
Wszystkiego naj Kobietko! :)
Pachnące i wilgotne:-) Takie lubię:-)I wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet, kobieto:-)
OdpowiedzUsuńmoje smaki, cytrusowe!:D
OdpowiedzUsuńMa bardzo piękną strukturą! Jest takie napowietrzone. Musiałas dobrze zmiksować :) Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet :D
OdpowiedzUsuńMmm, pomarańczowe... Musi być pyszne:)
OdpowiedzUsuńwygląda wybornie! i jaki piękny kolorek:)
OdpowiedzUsuńCudownie pomarańczowe ciasto!
OdpowiedzUsuńA u mnie przebiśniegi dzisiaj w śniegu...
ma wspaniały, słoneczny kolor
OdpowiedzUsuńnajlepszego :)
Ale piękne, pomarańczowo pachnące, pyszne.
OdpowiedzUsuńWszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!:)
Nasze kubki smakowe szaleją, a nos wypełnia aromat tej cudownej babki...o matko jaki mokry ekran...;);)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy!!!
Tapenda
Uwielbiam takie smaki, już zapisuję przepis :)
OdpowiedzUsuńNa taki widok śnieg powinien się rozpuścić i ustąpić wiośnie :) Bardzo słoneczne i pachnące latem ciasto :)
OdpowiedzUsuń