Pyszne, małe babeczki z mielonych pistacji, z dodatkiem mąki orkiszowej razowej, wzbogacone o aromaty wody różanej i z kwiatu pomarańczy. Babeczki są szybkie do zrobienia, wystarczy tylko wymieszać składniki w misce. Babeczki to dobry sposób na wykorzystanie białek. Pistacjowe babeczki dobrze smakują i pięknie będą wyglądały na świątecznym stole. Przepis na babeczki dodaję do akcji Zielono mi, III Festiwal Kuchni Arabskiej oraz Babki i babeczki.
70 g mąki orkiszowej razowej
100 g niesolonych pistacji
50 g cukru
80 g masła
4 białka
1 łyżeczka wody z kwiatu pomarańczy
1 łyżeczka wody różanej
Wspaniałe!
OdpowiedzUsuńMają piękny kolor ;) bardzo mi się podobają!
OdpowiedzUsuńzapowiadają się bardzo smakowicie!:)
OdpowiedzUsuńboskie, porywam kilka!
OdpowiedzUsuńPiękne, zielone i na pewno pyszne! ;)
OdpowiedzUsuńKamila,
OdpowiedzUsuńurocze,jak zwykle u Ciebie.
Mogę zjeść jedną?
Fajny pomysł na wykorzystanie białek:-) Wyglądają przepysznie:-) Pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńPrześliczne babeczki!
OdpowiedzUsuńDziękuję, że się przyłączyłaś do Zielonej zabawy:)
Pyszne muszą byc...zapraszam również do akcji Babki i babeczki.
OdpowiedzUsuńJakie apetyczne pocieszacze i jak muszą pachnieć dzięki tej wodzie :)
OdpowiedzUsuńCudowne są Kamilko! :)
OdpowiedzUsuńOgromnie jestem ciekawa tego smaku. Wyglądają ślicznie i wydają się być naprawdę proste w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńKuszące, pycha.
OdpowiedzUsuńObserwuję i zapraszam :)
oglądając twoje wpisy ostatnimi czasy nabrałam ogromnej chęci na pistacje!:P najlepiej tu i teraz:) skąd ja wezmę te orzeszki teraz?!?:)))
OdpowiedzUsuńGosiu, jakaś szybka poczta wchodzi w grę :) Kolorowych snów!
Usuńale śliczne! tak idealnie przyrumienione na krawędziach :)
OdpowiedzUsuńŚliczne i takie proste.
OdpowiedzUsuńA pistacje solone czy nie?
Magda, pistacje niesolone :) Pozdrawiam
UsuńŁadne foremki, takie mini babki z dziurką :)Pistacjowe- na pewno pyszne!
OdpowiedzUsuńPrześliczne :) Uwielbiam pistacje, więc z rozkoszą porwałabym jedną taką babeczkę :)
OdpowiedzUsuń