codzienność

czwartek, 1 marca 2018

śledź w śmietanie


Śledź w śmietanie z dodatkiem kiszonych ogórków i czerwonej cebuli podany na plasterkach jabłka i ziemniakach, to tradycyjne danie w nowoczesnej odsłonie. Śledź w śmietanie to moja propozycja do konkursu kulinarnego firmy SEKO SA - na fali smaku - Śledzik na każdą okazję.


4 ziemniaki
1 jabłko
1 czerwona cebula
4 ogórki kiszone
50 ml śmietany
sól
pieprz
koperek


Do miseczki włożyć pokrojone w kostkę płaty śledziowe, dodać pokrojone w kostkę ogórki, czerwoną cebulę oraz śmietanę. Całość wymieszać, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, odstawić. Ziemniaki włożyć do garnka ze wrzącą osoloną wodą i ugotować do miękkości. Obrać ze skórki i pokroić w plastry. Jabłko pokroić na plasterki. Na talerzach układać plasterki jabłka, na jabłku plaster ziemniaka oraz śledzia w śmietanie, udekorować koperkiem i podawać.

1 komentarz:

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect