Jajka faszerowane wędzonym łososiem, to idealny pomysł na śniadanie wielkanocne. Jajka nadziewane łososiem są rewelacyjne, doskonale smakują i do tego ładnie będą się prezentowały nie tylko na świątecznym stole.
10 jajek
100 g łososia wędzonego na zimno
50 g majonezu
1 pęczek koperku
1/2 cytryny
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
Jajka ugotować na twardo, odcedzić, zalać zimną wodą i obrać. Z każdego jajka wyciąć po skosie 1/4 białka, a następnie wyciągnąć żółtko. W blenderze zmiksować na gładko żółtka, białka wycięte z jajek oraz łososia, majonez i sok z cytryny. Do masy dodać skórkę startą z cytryny, posiekany koperek. Masę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Nadzienie przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką i środek oraz wierzch jajek wypełnić masą. Jajka posypać papryką.
Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPysznie podane.
Fajny sposób nadziewania i farsz też super 🙂
OdpowiedzUsuń