Bardzo kruche ciasteczka z nadziane konfiturą rabarbarową z różą, które po przełożeniu miękną i rozpływają się w ustach. Z ciastem z tego przepisu doskonale się pracuje, można z niego wycinać różne kształty i dowolnie ozdabiać. Kruche ciasteczka z konfiturą rabarbarową z różą są pyszne, mają wspaniały aromat i szybko znikają.
300 g mąki pszennej
200 g masła
100 g cukru pudru
2 żółtka
szczypta soli
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość kilku milimetrów i wycinać ciastka całe i z okienkiem. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec około 12 minut w temperaturze 180º C. Ciastka studzić na kratce.
1 szklanka konfitury rabarbarowej z różą
Posmarować pośrodku pełne krążki konfiturą i przykryć drugim z dziurką, przycisnąć aby się skleiły.
Sama dobroć. Chrupiąca na dodatek <3
OdpowiedzUsuńMusiały smakować zupełnie wyjątkowo :)
OdpowiedzUsuń