Halloweenowe ciasteczka są bardzo delikatne i kruche. Z ciastem dobrze się pracuje i można wycinać z niego różne kształty i dowolnie ozdabiać.
450 g mąki pszennej tortowej
225 g masła
170 g cukru pudru
2 jajka
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość kilku milimetrów i wycinać ciastka w dowolnym kształcie. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem. Piec około 12 minut w temperaturze 180º C. Ciastka studzić na kratce.
Kamila, przepiękne!
OdpowiedzUsuńI niebanalne.
Podziwiam...
Cudne!
OdpowiedzUsuńPięknie je udekorowałaś :)
Obłędne! :)
OdpowiedzUsuńCudne ciasteczka Kamilko ! :)
OdpowiedzUsuń