Pyszna pasta z jajek z dodatkiem dojrzałego awokado ze szczypiorkiem oraz odrobiną majonezu, doprawiona solą, pieprzem oraz sokiem z limonki. Pasta jajeczna z awokado sprawdzi się jako dodatek do pieczywa, można też podawać ją w formie sałatki.
3 jajka
1 awokado
sok z 1/4 limonki
1/2 pęczka szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól
pieprz
Ugotować jajka, ostudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kostkę i włożyć do miseczki. Awokado obrać i miąższ pokroić w kostkę, usunąć pestkę. Awokado skropić sokiem z limonki i przełożyć do jajek, dodać majonez, posiekany szczypiorek, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość wymieszać.
Ta pasta, poezja :>
OdpowiedzUsuńIdealna! I tak, świetna do bajgli :))
OdpowiedzUsuń