Babeczki z masłem orzechowym, są szybkie w przygotowaniu, pięknie pachną i jeszcze lepiej smakują. Orzechowe babeczki, są bardzo aromatyczne i wilgotne, można upiec je w dowolnych foremkach, bo idealnie zachowują kształt.
200 g masła orzechowego
100 g cukru
5 jajek
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
W
misce zmiksować masło z cukrem na puszystą masę. Cały czas
miksując dodawać po jednym jajku, kolejne jajko dodawać, kiedy
poprzednie całkowicie połączy się z masą. Do masy dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia delikatnie wmieszać do
masy. Masę przelać do foremek wysmarowanych masłem. Babeczki wstawić do
piekarnika nagrzanego do 180° C na około 15 minut, aż patyczek wbity w
ciasto zostanie suchy.
100 g czekolady
30 ml mleka
50 g orzeszków ziemnych
Orzeszki
ziemne uprażyć na suchej patelni, posiekać. W garnuszku rozpuścić czekoladę z mlekiem, babeczki maczać w rozpuszczonej czekoladzie,
udekorować orzeszkami.
Jej jakie małe cudeńka , Kamilka ty masz zdecydowanie więcej fajnych foremek niż ja , oj zdecydowanie więcej :D
OdpowiedzUsuńAluś, ale Ciebie to raczej nie da się przegonić hihihihi
Usuńtoć widzę ,że już
Usuńto nastąpiło :D
Fajne ciasteczka.
OdpowiedzUsuńSpróbuję je zrobić bez orzechów...