Kruche ciasteczka są bardzo aromatyczne, chrupiące i pyszne, a nadzienie doskonale równoważy smak ciasteczek. Migdałowe ciasteczka z figowym nadzieniem, pięknie pachną, są naprawdę szybkie do zrobienia i bardzo smaczne.
170 g mąki pszennej
20 g mąki ziemniaczanej
20 g mielonych migdałów
80 g masła
1 jajko
50 g cukru pudru
1/2 łyżeczki cynamonu
szczypta soli
100 g dżemu figowego
cukier puder
Z podanych składników zagnieść szybko ciasto. Z ciasta zrobić kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na części i z każdej formować kulki, w środku zrobić kciukiem wgłębienie, napełnić je dżemem i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190º C i piec około 18 minut. Ciasteczka podawać posypane cukrem pudrem.
Ciasteczka bardzo ekskluzywne...i pyszne!
OdpowiedzUsuńPochrupałabym.
Wow, Kamilka te ciasteczka to jak dla mnie upieczone :)
OdpowiedzUsuńThe only organization that provides CBSE, NCERT, and State wise board solutions for free, that too online.
OdpowiedzUsuńSo you can get an online test series of NEET and JEE 2020 from www.zigya.com for free.
CBSE solved papers
Free Resource Centre
NEET previous year solved paper
JEE previous year solved paper
JEE
SSC Resource centre
JEE previous year solved paper
NEET