Pyszne bezowe serduszka z mascarpone i granatem, kruche z zewnątrz i delikatne w środku, są idealne by świętować Dzień Świętego Walentego.
4 białka
240 g cukru
szczypta soli
Białka ubić z solą na sztywną pianę. Dalej ubijając dodawać stopniowo cukier. Gdy białka są już dobrze ubite a cukier rozpuszczony przełożyć masę do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką i wyciskać blachę wyłożoną papierem do pieczenia serduszka, dodatkowa wycisnąć rant. Beziki piec w piekarniku nagrzanym do 110° C przez koło 60 minut, po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 80° C i dopiekać je jeszcze przez 40 minut. Bezowe serduszka ostudzić.
250 g mascarpone
150 ml śmietany kremówki
30 g cukru z wanilią
1/2 granatu
W misce ubić mascarpone ze śmietaną i cukrem na gęsty krem. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Środek serduszek wypełnić kremem, ozdobić pestkami granatu.
Wow! U Ciebie to dopiero walentynkowo!
OdpowiedzUsuńPodkradam jedną bezę...
Kusisz...:)
OdpowiedzUsuń