Kruche i smaczne ciasteczka, doskonale smakują przełożone domowym masłem orzechowym. Ciastka z masłem orzechowym umilą każde spotkanie przy kawie.
150 g mąki pszennej
75 g cukru
100 g masła
1 żółtko
szczypta soli
cukier do posypania
W
misce wymieszać masło z cukrem, dodać mąkę, żółtko, sól i wyrabiać
do połączenia się składników w jednolitą masę. Ciasto zawinąć w folię
spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Nagrzać piekarnik do
temperatury 180º C. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na
grubość kilku milimetrów. Wycinać z ciasta foremką dowolne kształty i
umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać cukrem.
Piec przez 15 minut, po wyjęciu ostudzić. Ciastka przekładać masłem
orzechowym.
takie ciasteczka z pewnością są wyborne Kamilo, a jeszcze do tego z Twoim domowym masłem orzechowy, esz, aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńGosiu, masło jest doskonałym dodatkiem do ciastek, same jednak też pysznie smakują :) Pozdrawiam
UsuńOch, wyjadłabym je prosto z ekranu komputera!:-)
OdpowiedzUsuńAniu, tym bardziej mi miło. Pozdrawiam
Usuńwspaniale ciasteczka Kamilko! :)
OdpowiedzUsuńwygladaja na bardzo chrupkie ;-)
Sara, takie właśnie są :) Pozdrawiam
UsuńKurcze, muszę wreszcie zrobić takie domowe masło orzechowe... :) Miłego weekendu!
OdpowiedzUsuńIwona, koniecznie! Pozdrawiam
UsuńPodobają mi się te ciasteczka Kamilko:)
OdpowiedzUsuńmniamciu <3
OdpowiedzUsuńKarolina, oj tak. Pozdrawiam
UsuńZ domowym masłem to musi być to.
OdpowiedzUsuńKarolina, to doskonały dodatek, świetnie smakuje. Pozdrawiam
Usuńz masłem... oj muszą być przesmaczne :)
OdpowiedzUsuńKaś, są doskonałe. Pozdrawiam
Usuńmasło domowe lubię (no więcej niż lubię :D) ciastka domowe uwielbiam
OdpowiedzUsuńKamila fajny przepis stworzyłaś , mam zamiar kiedyś tam sprawdzić to w praktyce, , wiesz?
Alicjo, tym bardziej będzie mi miło! Buziaki!
Usuń