Pyszne połączenie sera pleśniowego i suszonych w słońcu pomidorów, doprawione listkami bazylii, grubą solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Pasta z serem, suszonymi pomidorami i bazylią doskonale smakuje z bagietką lub z krakersami. Pomysł na pastę podpatrzyłam tutaj.
200 g sera brie
1/4 szklanki suszonych pomidorów
10 liści bazylii
sól
pieprz
Ser zmiksować, dodać posiekane drobno suszone pomidory i posiekane listki bazylii, wymieszać. Całość doprawić zmieloną solą i czarnym pieprzem. Podawać w temperaturze pokojowej z krakersami.
ooo takie pasty do chleba to ja lubię , bardzo lubię , zostało się jeszcze coś?
OdpowiedzUsuńAlicja, a zostało, podeślę! Buziaki!
UsuńZestawienie idealne!
OdpowiedzUsuńAngie, wszystko co najlepsze w jednej paście :)
Usuńpołączenie moich ulubionych smaków i wszystko na jednej kanapce:))) jak ja to kocham:))) miłego dnia!
OdpowiedzUsuńGosiu, fajne kolory, smaczne smaki i nic więcej niepotrzebna :)
UsuńMmmmm obłędnie smaczne musi to być!
OdpowiedzUsuńAniu, jest gwarantuje :) Pozdrawiam
UsuńMniam! :) uwielbiam takie pasty ;-)
OdpowiedzUsuńSara, do tego Twoje cudne pieczywa i niebo :) Ściskam!
UsuńZmiksowałaś moje ulubione smaki i chwała Ci za to! :)
OdpowiedzUsuńIwona, jeśli tak to miło mi :)
UsuńMusi obłędnie pachnieć! i smakować;)
OdpowiedzUsuńMalwinna, dla mnie super smak, polecam :) Pozdrawiam
UsuńAniu, rzeczywiście smaczna mieszanka :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPycha musi być na chlebek:)
OdpowiedzUsuńMajana, bardzo smaczne z chlebkiem :) Pozdrawiam
UsuńPycha! Robię bardzo podobną, ale z innego sera, muszę zatem spróbować tej wersji :)
OdpowiedzUsuńBurczymiwbrzuchu, spróbuj koniecznie, bo warto :) Pozdrawiam
UsuńHmm .. jestem ciekawa czy sama dam rade zrobic takie cudo :D
OdpowiedzUsuńKarolina, to bardzo proste, wystarczy zmiksować i wymieszać :) Pozdrawiam
Usuń