Najszybszy i najlepszy sos borówkowy na bazie borówek, kwaśnej śmietany i tartego chrzanu. Doskonale smakuje z pieczonymi mięsami, świetnie sprawdzi się gdy zostanie podany do serów.
1/2 szklanki borówki brusznicy do mięs
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki tartego chrzanu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podawać do mięs i serów.
piękny różowy kolorek:))) aż chce się jeść:)))
OdpowiedzUsuńGosiu, kolor jest faktycznie obłędny. Pozdrawiam
Usuńale ma piękny kolor! wygląda jak pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńKuchenny bałagan, bez dodatku chrzanu, spisze się jako deser doskonale. Pozdrawiam
Usuńciekawe połączenie, ale na pewno bardzo smaczne. no i ten kolor :)
OdpowiedzUsuńKaś, smaczne bardzo :) Pozdrawiam
UsuńMam jeszcze kilka słoików żurawiny do mięs. Chrzan też się znajdzie, a śmietany nigdy nie brakuje. Muszę spróbować, bo kolor obłędny.
OdpowiedzUsuńKarolina, koniecznie, żurawina też świetnie się sprawdzi. Pozdrawiam serdecznie!
UsuńPiękny ma kolorek :)
OdpowiedzUsuńMajana, o tak kolor ma super :) Pozdrawiam
Usuńnoooo kolor cudo ,a do wege pasztetów on się nada?
OdpowiedzUsuńAlicja, mnie najbardziej z nim smakował pasztet z soczewicy :) Pozdrawiam
Usuńsuper
UsuńAlicja, też tak myślę :)
Usuńciekawy ten sosik:)
OdpowiedzUsuńAga, smaczny :)
Usuń