sobota, 14 kwietnia 2012

sos borówkowy


Najszybszy i najlepszy sos borówkowy na bazie borówek, kwaśnej śmietany i tartego chrzanu. Doskonale smakuje z pieczonymi mięsami, świetnie sprawdzi się gdy zostanie podany do serów.
 

1/2 szklanki borówki brusznicy do mięs
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki tartego chrzanu

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i podawać do mięs i serów.

16 komentarzy:

  1. piękny różowy kolorek:))) aż chce się jeść:)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gosiu, kolor jest faktycznie obłędny. Pozdrawiam

      Usuń
  2. ale ma piękny kolor! wygląda jak pyszny deser :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kuchenny bałagan, bez dodatku chrzanu, spisze się jako deser doskonale. Pozdrawiam

      Usuń
  3. ciekawe połączenie, ale na pewno bardzo smaczne. no i ten kolor :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaś, smaczne bardzo :) Pozdrawiam

      Usuń
  4. Mam jeszcze kilka słoików żurawiny do mięs. Chrzan też się znajdzie, a śmietany nigdy nie brakuje. Muszę spróbować, bo kolor obłędny.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karolina, koniecznie, żurawina też świetnie się sprawdzi. Pozdrawiam serdecznie!

      Usuń
  5. Piękny ma kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majana, o tak kolor ma super :) Pozdrawiam

      Usuń
  6. noooo kolor cudo ,a do wege pasztetów on się nada?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicja, mnie najbardziej z nim smakował pasztet z soczewicy :) Pozdrawiam

      Usuń
    2. Alicja, też tak myślę :)

      Usuń
  7. ciekawy ten sosik:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect