Przepiórcze gniazdka to smaczna i efektowna przekąska, idealnie nadaje się na wielkanocne śniadanie. Wystarczy bagietka, przepiórcze jajka, kiełki rzodkiewki i ulubiona pasta z wędzonej makreli. Przepiórcze gniazdka podpatrzyłam w Moim Gotowaniu.
250 g wędzonej makreli
1 szalotka
2 ogórki kiszone
1 pomidor
2 łyżki majonezu
pieprz
Makrelę
obrać z ości, bardzo dokładnie oddzielić od skóry, rozgnieść dokładnie
widelcem. Cebulę, ogórki i pomidora pokroić w bardzo drobną kostkę,
wymieszać składniki. Dodać majonez i wymieszać, przyprawić świeżo
zmielonym pieprzem.
bagietka
pasta z makreli
jajeczka przepiórcze
kiełki rzodkiewki
Jajka
przepiórcze ugotować i obrać. Bagietkę pokroić na kawałki. Na każdą
część nałożyć pastę z makreli, na tym położyć jajeczko. Udekorować
kiełkami rzodkiewki.
Cudownie przedstawiłaś te jajeczka. Piękna wiosenna kompozycja !
OdpowiedzUsuńIzka, bardzo dziękuję, zimno, więc choć wiosna na talerzu :) Pozdrawiam
UsuńAle wiosennie u Ciebie! ślicznie
OdpowiedzUsuńAle babka, dziękuję i pozdrawiam :)
UsuńLekka wiosenka przekąska. Apetycznie!
OdpowiedzUsuńIvka, rzeczywiście bardzo lekka i wiosenna. Pozdrawiam
UsuńŚwietny pomysł i apetycznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńBurczymiwbrzuchu, dziękuję i pozdrawiam!
UsuńUroczy pomysł!
OdpowiedzUsuńJajeczka przepiórcze to zdrowsza alternatywa dla kurzych.
Bardzo je lubię.
Amber, ja też bardzo lubię te maleństwa :)
UsuńNaprawdę urocze! Uwielbiam te małe jajeczka:)
OdpowiedzUsuńKonwalia, bardzo mi miło :) Pozdrawiam
Usuńpiękne to gniazdo!!!:) świetna ozdoba świątecznego stołu:))))
OdpowiedzUsuńGosiu, faktycznie stół mogą zdobić :)
UsuńPo prostu urocze! Cudeńka;-)
OdpowiedzUsuńAniu, bardzo mi miło. Miłego dnia!
Usuńo, bardzo fajna przystawka!
OdpowiedzUsuńhm, pasowałaby na Lany Poniedziałek. cos lekkiego.
Karmelitka, lekka i odpowiednia :)
UsuńJestem wielka fanką kiełków wszelakich. A takie pyszności to zawsze i wszędzie.
OdpowiedzUsuńAgnieszko, kiełki to samo zdrowie, na wielkanocnym stole sprawdzą się doskonale :) Pozdrawiam
Usuńahh , mniam <3
OdpowiedzUsuńKarolina, mniam, mniam :)
Usuńbardzo efektowna przystawka:) podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńOliwek, cieszy mnie to, pozdrawiam serdecznie!
Usuńświetne, bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńPiegusku, miło mi bardzo, pozdrawiam
UsuńWiosna na talerzu :D Muszę w końcu spróbować przepiórczych jaj.
OdpowiedzUsuńSlyvvia, przepiórcze pyszne i ładnie się prezentują :) Pozdrawiam
Usuń