środa, 11 kwietnia 2012

konfitura z pomarańczy i cebuli z chili


Konfitura z pomarańczy i cebuli z chili z przepisu Tessy Capponi - Borawskiej. Idealnie smakuje podana do pasztetu z soczewicy, doskonale sprawdzi się też jako dodatek do serów.

 
200 g cebuli
300 g pomarańczy
1 papryczka chili
1/2 łyżeczka soli
170 g cukru
4 łyżki białego octu winnego

Cebulę obrać i grubo posiekać, pomarańcze obrać i pokroić na grube kawałki. Włożyć do garnka cebulę i pomarańcze z posiekaną drobno papryczką. Gotować 40 minut na małym ogniu, mieszając. Dodać sól, cukier oraz ocet i gotować około godziny. Wlać do wyparzonego słoika, dokładnie zakręcić i trzymać w lodówce. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect