Cudownie orzeźwiające lody z czerwonej porzeczki, przygotowane na bazie słodzonego mleka skondensowanego i kwaśnej śmietany. Składniki lodów wystarczy dobrze ze sobą połączyć, a potem tylko zamrażać, bez potrzeby użycia maszyny do lodów.
225 g czerwonych porzeczek
250 ml słodzonego mleka kondensowanego
150 g kwaśnej śmietany
o matko normalnie jakbym była w Bullerbyn:)
OdpowiedzUsuńKamilka aleś poczarowała tymi lodami i zdjęciami
Alicja, dziękuję, bardzo mi miło :)
UsuńBoskie!
OdpowiedzUsuńMoże jeszcze zdążę zrobić?
Amber, polecam, może Ci zasmakuje :)
Usuńtaki ładny lodowy róż :-)
OdpowiedzUsuńAsieja, bardzo mnie zachwycił ten porzeczkowy kolor :)
UsuńChyba dzisiaj pobuszuję po straganach,
OdpowiedzUsuńmoże uda mi się znaleźć jeszcze porzeczki
i zrobić te pyszne lody:)
Ale mam na nie ochotę!
Magda, u mnie już koniec definitywny, wielka szkoda. Pozdrawiam
UsuńTo aż za piękne, żeby to było takie proste! Nic tylko robić:)
OdpowiedzUsuńAniu, robić, potwierdzam :)
Usuńmiałam podobny przepis na lody, jedynie zamiast śmietanki było mleko, a lody wyszły idealne:) Twoja propozycja z porzeczkami jest genialna:) już czuję ten orzeźwiający smak owoców pycha!
OdpowiedzUsuńAntenka, muszę spróbować z mlekiem :)
UsuńTakie proste, ze az trudno uwierzyc!
OdpowiedzUsuńMaggie, proste, polecam :)
UsuńSwietny przepis Kamilko :) wygladaja oblednie pysznie!
OdpowiedzUsuńSara, dziękuję, polecam :)
Usuńale piękny kolor!
OdpowiedzUsuńDominika, porzeczkowy :)
Usuńpalce lizać! porzeczkowych nigdy nie jadłam, a one takie proste
OdpowiedzUsuńKaś, porzeczkowe bardzo smaczne, polecam :)
UsuńŚwietne smaki i przepis. Lubię wszystko co porzeczkowe, chociaż czasem od kwaskowatości się krzywię, tutaj na pewno by tak nie było, bo z mlekiem skondensowanym smaki słodkie i kwaśne się równoważą :)
OdpowiedzUsuńBurczymiwbrzuchu, w tym przepisie smaki doskonale się równoważą :) Pozdrawiam
Usuń