codzienność

sobota, 11 sierpnia 2012

kokardki z cukinią i krewetkami


Kokardki z cukinią i krewetkami, to bardzo proste i smaczne danie a przygotowanie zajmuje niewiele czasu.

200 g makaronu
1 cukinia
125 g krewetek
2 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
sól
pieprz
bazylia

Makaron ugotować zgodnie przepisem podanym na opakowaniu. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek i chwilę smażyć, dodać pokrojoną na plasterki cukinię i smażyć 4 minuty, dodać oczyszczone krewetki i smażyć, aż krewetki ładnie się podsmażą. Całość doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Makaron podawać z cukinią i krewetkami, z dodatkiem bazylii.

6 komentarzy:

  1. Pyszne zestawienie!
    Weekend zapowiada się wspaniale.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber, prostota czasem najlepiej smakuje :) Pozdrawiam

      Usuń
  2. To proste, ale smakowite danie. :) Często robię taki makaron w wakacje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Whiness, szybkość przygotowania to największy atut :)

      Usuń
  3. podobnie przyrządzam makaron. cukinia idealnie do niego pasuje, podobnie jak krewetki

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect