To pyszne zestawienie złożone jest z niewielu bardzo smacznych składników. Wystarczą zielone szparagi, hiszpańska kiełbasa chorizo, migdały oraz wiejski dobry chleb. Szparagi z grzankami i hiszpańską kiełbasą to przepis podpatrzony u Jacquesa Pepina.
500 g zielonych szparagów
2 łyżki oliwy
120 g kiełbasy chorizo
1 1/2 szklanki kostek chleba
1/4 szklanki migdałów
sól
pieprz
Łodygi
szparagów pokroić na cztery kawałki. Kiełbasę i chleb pokroić na jedno
centymetrowe kawałki Na patelni rozgrzać oliwę wrzucić szparagi,
chorizo, kostki chleb oraz migdały. Podsmażać pod przykryciem przez 6
minut, mieszając, aż wszystko się zrumieni z każdej ze stron. Przed
podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.
Mniam, kolejny niebianski przepis Kochana ;*
OdpowiedzUsuńoblizujac sie wysyłam buziaka ;*
Sara, dziękuje :)
UsuńBardzo ciekawe i pewnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Majana, bardzo smaczne, polecam :)
UsuńWlasnie sobie zdalam sprawe, ze to juz co najmnniej tydzien, jak nie jadlam szparagow! Dzieki za przepis!
OdpowiedzUsuńMiss Coco, koniecznie trzeba to nadrobić, pozdrawiam
UsuńWspaniały przepis, szparagi i chorizo to coś obok czego ja nie mogę przejść obojętnie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńOlka, to doskonałe połączenie składników :)
Usuńjak z chorizo, to na pewno pyszny sposób na szparagi!:))) pozdrawiam z pochmurnego Poznania:)
OdpowiedzUsuńGosiu, doskonały, mąż zażyczył sobie takie danie codziennie :) Pozdrawiam
UsuńŚwietne to musi być!
OdpowiedzUsuńAniu, mnie bardzo smakowało :) Pozdrawiam
Usuńciekawy przepis, gratuluję! Bardzo lubię szparagi, chętnie się skuszę na coś podobnego
OdpowiedzUsuńAtenka, polecam bardzo :)
UsuńAniu, dla mnie to zaskakująco dobre połączenie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń