Bardzo prosty deser złożony z truskawek, jogurtu i bezików, któremu charakteru dodaje konfitura z płatków fiołka oraz piękne kwiatki. Całość można skomponować według swojego
upodobania, wybrać ulubione owoce jagodowe, dodać odpowiednią ilość
jogurtu a słodycz dostosować ilością rozkruszonych bezików. Przepis na fiołkowy deser bezowy z truskawkami dodaję do akcji Jem kwiaty 2014.
100 g jogurtu greckiego
6 łyżek konfitury z płatków fiołka
Owoce
umyć, dobrze osuszyć, beziki pokruszyć na mniejsze kawałki. W
szklanym naczyniu układać kolejno owoce, jogurt, rozkruszone
beziki oraz konfiturę. Powtórzyć tę procedurę jeszcze raz, wierzch udekorować kwiatami. Przechowywać w lodówce do czasu do podania.
Jestem fanką bezy :D już mi ślinka cieknie ! :)
OdpowiedzUsuńSuper deser!
OdpowiedzUsuńChętnie bym sięgnęła po taką szklaneczkę...
Boski deser. Nic więcej nie mam do dodania :-)
OdpowiedzUsuńmarzy mi sie porcja takiego deseru :)
OdpowiedzUsuńJak bezy i truskawki to ja poproszę:)
OdpowiedzUsuńoch zjadłabym! i to na pewno więcej niż jedną porcję :)
OdpowiedzUsuńKochana, ależ Ty kusisz! Wspaniały deserek.
OdpowiedzUsuń