środa, 30 kwietnia 2014

fiołkowy deser bezowy z truskawkami


Bardzo prosty deser złożony z truskawek, jogurtu i bezików, któremu charakteru dodaje konfitura z płatków fiołka oraz piękne kwiatki. Całość można skomponować według swojego upodobania, wybrać ulubione owoce jagodowe, dodać odpowiednią ilość jogurtu a słodycz dostosować ilością rozkruszonych bezików. Przepis na fiołkowy deser bezowy z truskawkami dodaję do akcji Jem kwiaty 2014.


250 g truskawek
100 g jogurtu greckiego
15 bezików
kwiaty fiołka

Owoce umyć, dobrze osuszyć, beziki pokruszyć na mniejsze kawałki. W szklanym naczyniu układać kolejno owoce, jogurt, rozkruszone beziki oraz konfiturę. Powtórzyć tę procedurę jeszcze raz, wierzch udekorować kwiatami. Przechowywać w lodówce do czasu do podania.



7 komentarzy:

  1. Jestem fanką bezy :D już mi ślinka cieknie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super deser!
    Chętnie bym sięgnęła po taką szklaneczkę...

    OdpowiedzUsuń
  3. Boski deser. Nic więcej nie mam do dodania :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. marzy mi sie porcja takiego deseru :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak bezy i truskawki to ja poproszę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. och zjadłabym! i to na pewno więcej niż jedną porcję :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kochana, ależ Ty kusisz! Wspaniały deserek.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect