Przepyszne są kwiaty akacji w cieście, tym razem przyszła pora na małe drożdżowe placuszki z płatkami akacji z dodatkiem startego jabłka, osypane cukrem pudrem. Przepis na oładki z akacją i jabłkiem dodaję do Kwiatowej Książki Kucharskiej 2013.
1 1/2 szklanki mąki pszennej
1 jabłko
1 szklanka płatków akacji
1 szklaka mleka
2 łyżki cukru
10 g drożdży
1 jajko
sól
olej do smażenia
cukier puder
1 jabłko
1 szklanka płatków akacji
1 szklaka mleka
2 łyżki cukru
10 g drożdży
1 jajko
sól
olej do smażenia
cukier puder
z jabłkiem i akacja to musi być delicja , kurcze ciekawe czy co o jednej już wszystko przekwitło, bo te twoje oładki Kamila cudo
OdpowiedzUsuńrany jakie delikatniutkie:) widać,że rozpływają się w buzi:D
OdpowiedzUsuńBardzo ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńCzuję wspaniałe zapachy przez monitor, moja wyobraźnia zaczęła pracować na wyższych obrotach, jesteś kwiatową księżniczką, ciekawe jakie płatki dorzucisz do potrawy kolejnym razem... cmoksy!
OdpowiedzUsuńświetnie wygladaja
OdpowiedzUsuńśliczne! :)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz spotykam się z nazwą oładki;-) A racuszki pierwsza klasa:-)
OdpowiedzUsuńi ja pierwszy raz widzę taką nazwę, ale przyznam, że wdzięcznie brzmi :)
OdpowiedzUsuńo! a coś podobnego to akurat sobie upichciłam ostatnio:) ale nie na drożdżach - pycha!
OdpowiedzUsuńOłdaki- właśnie!
OdpowiedzUsuńdzięki za przypomnienie, że miałam je robić;>!
Pozdrawiam i dziękuję Ci również za udział w akcji rabarbar:)
Ojej, ale pychotka!:)
OdpowiedzUsuń