środa, 26 czerwca 2013

smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem


Smażone szparagi z przepiórczymi jajkami i parmezanem to danie, które składa się z niewielu składników i wystarczy kilka minut by je przygotować. Szparagi z przepiórczymi jajkami, sosem balsamicznym i wiórkami parmezanu, podpatrzyłam u Delii Smith. 
 

500 g zielonych szparagów
6 przepiórczych jajek
parmezan
ocet balsamiczny
oliwa
masło
sól
pieprz

Umyte szparagi smażyć kilka minuty na niewielkiej ilości oliwy, doprawić solą i pieprzem, a gdy będą już miękkie, skropić je odrobiną octu balsamicznego. Jajka usmażyć na maśle. Na talerzu układać szparagi oraz sadzone jajka, polać sosem z patelni i posypać wiórkami parmezanu.

11 komentarzy:

  1. Twoje szparagi wygladaja bardzo, ale to bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio na warsztatach mieliśmy problem, żeby zrobić jajka sadzone z jaj przepiórczych, a Tobie wyszły idealnie;-) Na tych szparagach wyglądają super :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzenko, przyznam Ci się, że nieźle się z nimi namęczyłam. Bardzo lubię te maluchy, ale mam zawsze problem :) Pozdrawiam

      Usuń
  3. A u Ciebie jeszcze szparagi... tutaj zostało już po nich tylko wspomnienie.
    Pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. urocze są te małe jajeczka:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kilka minut i przepyszne danie!

    OdpowiedzUsuń
  6. No pięknie wyglądają :) !

    OdpowiedzUsuń
  7. oooo taka wypasiona wersja szparagów smażonych , piękna i pyszna musi być

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności :) Schrupałabym w moment :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect