Lekki krem na bazie ricotty o migdałowej nucie, podany z truskawkami i ciasteczkami amarettini. Deser jest bardzo szybki do przygotowania i świetnie wygląda podany w niewielkich szklaneczkach. Kremowy krem z ricotty przygotowany z dodatkiem miodu, likieru migdałowego i skórki z cytryny doskonale smakuje podany ze świeżymi truskawkami i migdałowymi ciasteczkami. Migdałowy krem z ricotty z truskawkami inspirowany tym przepisem, dodaję do akcji Desery z truskawkami.
25 ml likieru migdałowego
30 g ciasteczek amarettini
250 g truskawek
Połowę pokruszonych ciasteczek ułożyć na dnie niewielkich szklaneczek do deserów, na nich ułożyć kawałki oczyszczonych truskawek i wycisnąć krem z ricotty. Tak przygotowane desery schłodzić w lodówce. Podawać ze pozostałymi truskawkami i ciasteczkami.
Jak zwykle Francja elegancja i wielkie mniam mniam
OdpowiedzUsuńTo z cala pewnoscia jeden z moich ulubionych szybkich deserow : owoce + serek lub jogurt z jakims smakowym dodatkiem; pocieszam sie samym amaretto, zamiast ciasteczek ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Kamilo!
Pysznie Kamilko. Świetnie musi smakować ten krem :)
OdpowiedzUsuńWspaniały deserek :) Delikatny i z migdałami za którymi wprost przepadam :) Do tego świetnie się prezentuje... SUPER!
OdpowiedzUsuńBoskie szklaneczki!
OdpowiedzUsuńSięgam po jedną...
Bardzo efektowny deser, mniam, mniam:-) Godny powtórzenia!;-)
OdpowiedzUsuńPrzepięknie go sfotografowałaś. Desery z dodatkiem truskawek są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ciepło
Malwinna