Proste składniki w doskonałym połączeniu, idealne na posiłek o każdej porze. Przepis na kotleciki z wędzonej makreli i ziemniaków pochodzi od Liski.
250 g ugotowanych ziemniaków
1 wędzona makrela
1 łyżka chrzanu
1 łyżka soku z cytryny
1 jajko
3 łyżki ziół
pieprz
tarta bułka
olej do smażenia
Ugotowane
ziemniaki przecisnąć przez praskę, makrelę obrać, oddzielić od ości,
rozdrobnić widelcem i połączyć z ziemniakami, chrzanem, sokiem z
cytryny, jajkiem i ziołami, doprawić. Uformować płaskie kotlety, które
obtoczyć w tartej bułce. Kotleciki smażyć z obu stron na rozgrzanym
oleju, z każdej strony, na złoty kolor.
świetny sposób na rybę!:))) u nas tez już taka wiosna!:)
OdpowiedzUsuńGosiu, polecam bardzo smaczne :)
UsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńPiękna wiosna u Ciebie.
Amber, dobrze, ze już jest, miło z nią :)
UsuńJuż po raz drugi w tym tygodniu trafiam na te kotleciki.
OdpowiedzUsuńTo chyba znak, że czas się za nie zabrać:)
Wiosenne pozdrowienia!
Konwalia, to faktycznie znak :) Miłego weekendu!
UsuńO takim cudzie jeszcze nie słyszałam;-)
OdpowiedzUsuńAniu, to spróbuj bo warto :)
UsuńPrzesladuja mnie te kotleciki normalnie - chyba nie bede miala wyjscia i bede musiala je zrobic :)
OdpowiedzUsuńMaggie, koniecznie, nie pożałujesz :)
Usuńuwielbiam Twoje pomysly na pysznosci ; -) jestes moja mistrzynia!
OdpowiedzUsuńSara, jak mi miło, moc uścisków!
UsuńWyglądają naprawdę fajnie. Uwielbiam wędzoną makrelę :)
OdpowiedzUsuńSlyvvia, to jest naprawdę świetny pomysł. Pozdrawiam
UsuńŚwietny pomysł. ! Makrelę uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńMajana, też tak uważam, pozdrawiam!
Usuń