To proste w wykonaniu ucierane ciasto z kokosem i jagodami dzięki dodatkowi maślanki jest miękkie i przepyszne. Dodatek wiórków kokosowych, skórki i soku z limonki sprawia, że ciasto jest egzotyczne, bardzo puszyste i wilgotne od jagód. Kokosowe ciasto z jagodami upieczone na podstawie przepisu Marthy Stewart jest idealne do kawy, można też je zabrać na letni piknik.
180 g masła
1 szklanka cukru
3 jajka
1 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szklanka wiórków kokosowych
3/4 szklanki maślanki
1 limonka
3 szklanki jagód
cukier puder
1 szklanka cukru
3 jajka
1 3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
1 szklanka wiórków kokosowych
3/4 szklanki maślanki
1 limonka
3 szklanki jagód
cukier puder
muszę się wybrać po jagody!:) znakomicie wygląda!
OdpowiedzUsuńCo za cudo!
OdpowiedzUsuńMam jagody, mam:-) Ale nie zrobię, bo już czekam jak na szpilkach na wyjazd:-)
OdpowiedzUsuńPewnie pycha było;-)?
Ciacho jest cudne :) aż chce się zjeść :)
OdpowiedzUsuńPyszne połączenie! :)
OdpowiedzUsuńDorwałam jagody, będę dziś próbować:)
OdpowiedzUsuńMagda, jestem ciekawa czy Wam zasmakowało? Pozdrawiam
UsuńOno jest nieziemskie! Niesamowite połączenie smaków i aromatów- bardzo dziękuję za ten przepis, z pewnością będzie u nas gościło często:)))
UsuńZ jagodami to ja jestem na tak ,a takie żółciutko fioletowe ciasto jeszcze urodziwe jest
OdpowiedzUsuńMmmmmmm przez Ciebie teraz mam ochotę na takie pyszne ciasto :-)
OdpowiedzUsuńCudne ciasto, jedzmy jagody póki są :)
OdpowiedzUsuńAle pyszne połączenie :)
OdpowiedzUsuńPyszności :) Smaka mi zrobiłaś, a tu spać trzeba iść :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasta z jagodami. Twoje wyglada oblednie!
OdpowiedzUsuń