Smakowita Pajda zaskoczyła mnie tym, że tak doskonale wpłynęła na smak gęsiej wątróbki smażonej z dodatkiem suszonych grzybów i tymianku. Przepis na pyszny, kremowy pasztet z gęsich wątróbek bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
400 g wątróbki gęsiej
2 cebule
40 g suszonych grzybów
30 g Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi
1 gałązka tymianku
100 g masła
mleko
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
2 cebule
40 g suszonych grzybów
30 g Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi
1 gałązka tymianku
100 g masła
mleko
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Na pewno bardzo smaczny:-)
OdpowiedzUsuńMusi byc boski w smaku :)
OdpowiedzUsuńPajda z pasztetem z gęsich wątróbek zawsze jest smakowita:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie smarowidła! Głodna jestem... :)
OdpowiedzUsuńTen pasztecik z pajdą,pyszności!
OdpowiedzUsuńCiekawie zapowiada się ten pasztet :-)
OdpowiedzUsuńAleż musi być dobry!:)
OdpowiedzUsuń