Bananowy chlebek z dodatkiem prażonych ziaren sezamu pięknie pachnie, jest wilgotny i długo zachowuje świeżość. Ten chlebek jest idealny na śniadanie podany w towarzystwie jogurt, posmarowany ulubioną dżemoladą. Fantastyczny chlebek bananowo - sezamowy upieczony według 101 Cookbooks.
125 g mąki pszennej
140 g mąki pszennej razowej
90 g brązowego cukru
2 jajka
1 szklanka ziaren sezamu
80 ml oliwy
60 ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
140 g mąki pszennej razowej
90 g brązowego cukru
2 jajka
1 szklanka ziaren sezamu
80 ml oliwy
60 ml jogurtu naturalnego
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki soli
skórka z 1 cytryny
Kamila ,ale fajny przepis wygrzebałaś , sezam , banany , świetny i jak pięknie u ciebie on wygląda z tymi dodatkami , smaku mi narobiłaś
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) Zaciekawił mnie dodatek sezamu - taki chlebek musi smakować wyjątkowo :)
OdpowiedzUsuńKama, już wiem co zrobię z zalegającymi bananami, których nikt już nie ruszy...Super:-)
OdpowiedzUsuńBajeczny chlebuś Kamilko! Poproszę kromeczkę :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wilgotne chleby, myślę, że ten jest idealny. A jeszcze ta duża ilość sezamu mnie urzekła.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Pyszne foty Kamilko! Gdybym ja umiała takie chleby wypiekać...
OdpowiedzUsuńWyglada swietnie! Nie tylko chlebek, ale i talerzyk mnie urzekl :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie Kamilo!
Ojej, jaki on cudny! :)
OdpowiedzUsuń