Cytryny w waniliowym syropie z przepisu Anny mają wyjątkowy smak i aromat. Są bardzo proste do przygotowania i można je wykorzystać na wiele sposobów. Syrop można dodać do herbaty, ciasta lub deseru. Plasterki cytryny doskonale komponować się będą z sycylijskim ciastem cytrynowym z tymiankiem.
1 cytryna
sok z 1/2 cytryny
250 ml wody
1 1/3 szklanki cukru
1 1/3 szklanki cukru
1 laska wanilii
Wow! Ale maja kolorek ;D
OdpowiedzUsuńSara, słoneczne kolory, pyszne smaki :) Pozdrawiam
Usuńnooo, wyglądają bosko
OdpowiedzUsuńAluś, a jak smakuje :)
Usuńwspaniałe, ja podobne kupowałam do tej pory, a tu można? można!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i kopiuję przepis do notatniczka
Moniczka :)
Monika, jeśli kupujesz to tym bardziej polecam zrobić, będziesz zadowolona - gwarantuję. Miłego dnia!
UsuńPięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńniesamowicie wyglądają!
OdpowiedzUsuńKocham wszystko co cytrynowe! :)
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem, co z nimi zrobisz pysznego:)
OdpowiedzUsuń...pewnie sycylijskie ciasto z cytrynami i tymiankiem;-))
UsuńTeraz jak byliśmy na feriach w Szczyrku, to w hotelu na śniadanie stały 2 słoje wypełnione plastrami cytryn i limonek:-) Pięknie wyglądają:-)
OdpowiedzUsuńPiękności!
OdpowiedzUsuńZ chęcią bym przygarnęła taki słoiczek...
Ale cudne są!
OdpowiedzUsuńUwielbiam drobinki wanilii we wszystkim. Pięknie wyglądają i wiadomo, jak pachną :)
kurcze,u Ciebie ostatnio Sycylia tzw. " pełna gębą". Fakt jest jednak taki, że Sycylijczycy mają rękę do słodyczy. Jak już oni pomieszają te aromaty, to nikt nie jest w stanie im dorównać. Ale w rybach brak jest im finezji, a może ja nie miałam szczęścia.....
OdpowiedzUsuńMogłabym o rybach i Sycylii trochę naskrobać, ale to może przy innej okazji :)
pozdrawiamy serdecznie
Tapedna