Smakowita Pajda zaskoczyła mnie doskonałym smakiem, który uwydatnił się w tej prostej do przygotowania zapiekance na bazie gotowanych ziemniaków z dodatkiem podsmażonej kiełbasy chorizo i parmezanu. Przepis na pyszną i bardzo pożywną ziemniaczaną zapiekankę z chorizo i serem bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
2 łyżki Smakowitej Pajdy z ziołami ogrodowymi
200 g kiełbasy chorizo
125 g parmezanu
125 g parmezanu
szczypiorek
Na patelni na Smakowitej Pajdzie z ziołami ogrodowymi podsmażyć posiekaną w kostkę kiełbasę. W naczyniu do zapiekania ułożyć pokrojone na plastry ziemniaki, na to wyłożyć podsmażoną kiełbasę i całość posypać startym serem. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180º C na około 25 minut. Po upieczeniu całość posypać posiekanym szczypiorkiem.
Uwielbiam zapiekanka z ziemniakami :) wyglada pysznie!
OdpowiedzUsuńKamilko, wspaniała zapiekanka! Zrobię na pewno. :)
OdpowiedzUsuńA kiedy są wyniki tej zabawy? Bo jak nie wygrasz... ;)))
Moje smaki! Uwielbiam takie przepisy: niewiele składników, a takie cuda! :) Na pewno będę o niej pamiętać!
OdpowiedzUsuńuwielbiam zapiekanki!
OdpowiedzUsuńpowodzenia w konkursie! :)
Mniam, pysznie się prezentuje, bardzo !:)
OdpowiedzUsuńoł pyreczki, moje ulubione i ten podkręcacz smaku. jeszcze tylko kubek kwaśnego mleka i nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Przynajmniej do momentu wylizania talerza. Właściwie, to mogłabym codziennie coś takiego jeść !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Mój Piotrek by Cię na rękach nosił za takie danie;-))
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym takiej zapiekanki! Wygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuńwww.brulionspadochroniarza.pl