Tarta z bardzo kruchym spodem i pysznym kremem, w którym są zatopione soczyste maliny. Tarta jest bardzo łatwa do przygotowania, wystarczy chwila, by przygotować uniwersalne kruche ciasto i doskonały krem na bazie serka mascarpone i słodzonego mleka skondensowanego, a do tego pyszne owoce lata. Tarta z malinami doskonale smakuje podana w piękne słoneczne popołudnie do kawy.
Posiekać razem mąkę z masłem, cukrem i szczyptą soli, dodać jajko i zagnieć spójne ciasto, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić 30 minut w lodówce. Ciasto wywałkować w formie do tarty i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C na około 20 minut, aż się ładnie zrumieni.
500 g mascarpone
150 g mleka skondensowanego słodzonego
250 g malin
Uwielbiam tarty z malinami :)
OdpowiedzUsuńTwoja pięknie się prezentuje.
pozdrawiam :)
tarty z owocami to jest to!! :)
OdpowiedzUsuńnie mogę się nacieszyć malinami w tym roku, są cudowne, a już na pewno z mascarpone!:-)
OdpowiedzUsuńWow, jaka ona piękna!
OdpowiedzUsuńUwielbiam malinki:)
milion pysznych kalorii, ale cudo
OdpowiedzUsuńJak to moje córka mówi - MEGA:-))
OdpowiedzUsuń