Delikatne i bardzo cienkie naleśniki podane z karmelizowanymi w waniliowym miodzie figami dodatkowo aromatyzowanymi likierem cytrynowym. Naleśniki z karmelizowanymi figami zasmakują każdemu, przepis dodaję do akcji Figa bez maku.
4 figi
4 łyżki miodu
1/4 laski wanilii
2 łyżki likieru cytrynowego
Na
patelni rozgrzać miód z ziarenkami z wanilii, dodać figi pokrojone na
plasterki i chwilę gotować. Gdy figi zaczną mięknąć dodać likier i
całość wymieszać.
1 jajko
115 g mąki pszennej
280 g mleka
1/4 laski wanilii
115 g mąki pszennej
280 g mleka
1/4 laski wanilii
sól
karmelizowane figi, uwielbiam! uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńCiekawe jak to smakowało, nie jadłam nigdy karmelizowanych fig.
OdpowiedzUsuńcudowne! ach, takie naleśniki to jak deser!
OdpowiedzUsuńZabijasz mnie, Kamilo! Ja chcę takie naleśniczki. Nał! :)
OdpowiedzUsuńAnka, zabijam? O Boże :)
UsuńWykwintne naleśniki- to lubię!
OdpowiedzUsuńPakuję się i jadę;-)
OdpowiedzUsuńMarzenko, czekam :)))
UsuńKocham figi, więc oblizuję się z wielkim smakiem :-)
OdpowiedzUsuńidealny przepis do figowej akcji http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/figa-bez-maku
OdpowiedzUsuńzapraszam też po inne przepisy na figi na www.pinkhungry.com
ło matka Kamila, ale czarujesz
OdpowiedzUsuńa nie chcesz Alci adoptować czy na jakąś pomoc kuchenną, obiecuje zjadać te frykasy bez mrugnięcia powieką i chwalić zasłużenie , ojej te naleśniki z dokładką bym zjadła
Aluś, kto serwuje frykasy ja się grzecznie pytam? No kto? Alcia! Pozdrawiam
UsuńKto?Kasmila!!!!!!!!!!!!!!!!!!
UsuńNa sam widok,ślinka cieknie.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńNa sam widok,ślinka cieknie.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńach, jak te figi wygladają, rozkosz !
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda
patrząc na te cuda zastanawiam się jak to możliwe że jeszcze nie robiłam nic z figami :)
OdpowiedzUsuńSłodko, letnio, smacznie - ale bym zjadła w taki ponury dzień jak dziś
OdpowiedzUsuń