poniedziałek, 3 marca 2014

marynowana feta


Ser feta marynowany w oliwie z dodatkiem świeżych ziół, kolorowego pieprzu ziarnistego i czosnku smakuje fantastycznie. Można go dodawać sałatek, świetnie smakuje w sałatce kuskus z pieczonymi warzywami, oliwę można wykorzystać do zrobienia sosu. Marynowaną fetę najlepiej przygotować kilka dni przed podaniem, by smaki dobrze się połączyły.


125 g sera feta 
gałązka tymianku
1 gałązka rozmarynu
1 gałązka bazylii
1 gałązka szałwii
1 łyżka kolorowego pieprzu ziarnistego
1 ząbek czosnku
oliwa

Do słoika włożyć gałązki ziół, obrany czosnek, dodać pokrojony w kostkę ser, wsypać pieprz i wszystko zalać oliwą. Słoik dobrze zamknąć i delikatnie potrząsnąć, zostawić do następnego dnia. 

10 komentarzy:

  1. W ten sposób marynuję tofu, ostatnio zrobiłam z dodatkiem skórki cytrynowej, gozdzików i chili :) Twój słoiczek wygląda pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pyszny dodatek do sałatek:) i nie tylko;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rewelacja, Kamilko! Zrobię na pewno :)))

    OdpowiedzUsuń
  4. Cudowny przepis, zapisany do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam:-) Jakie piękne zdjęcia:-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pięknie i smakowicie wygląda taki słoiczek fety.

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny wynalazek, moje ulubione zioła, po prostu czad. Ja tu widzę potencjał w tym przepisie, milion zastosowań !

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
  8. chętnie przygarnę ten smakowity słoiczek z zawartością

    OdpowiedzUsuń
  9. o, jakie pyszności Kamilko :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Cudne zdjęcia!
    Pychota!
    Lubię bardzo:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect