Makaron z tuńczykiem w sosie warzywno - śmietanowym to danie naprawdę szybkie, sycące i przede wszystkim zdrowe.
250 g makaronu
120 g tuńczyka w sosie własnym
1 por
3 marchewki
120 g tuńczyka w sosie własnym
1 por
3 marchewki
2 łyżki oliwy
150 g śmietany
150 g śmietany
sól
pieprz
Oczyszczonego pora pokroić w krążki, marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać warzywa, delikatnie posolić i całość dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać tuńczyka, śmietanę, dokładnie wymieszać i wszystko razem dusić kilka minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i wmieszać do sosu.
uwielbiam takie pyszne makarony! szybkie i smaczne. Zawsze się udają. Idealne na "po pracy".
OdpowiedzUsuńWykorzystam Twój przepis, i to bardzo niedługo.
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie
Monika
Jak pysznie!
OdpowiedzUsuńKocham makarony,zwłaszcza domowe, a Twoja kompozycja bardzo mi się podoba.
smaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńJaki fajny... Ale to jest zdecydowanie zła pora na odwiedzenie Ciebie...;-))
OdpowiedzUsuńMusi być pyszny. Bardzo lubię takie makarony i... wszystkie składniki mam w domu. :D
OdpowiedzUsuńjelśi jestesmy w tych klimatach, w sumie mi najbliższych, to polecam przy tzw. okazji carbonarę z tuńczykiem. winna również przypaść ci do gustu.
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy serdecznie
Tapenda