Doskonała zupa grzybowa z młodymi warzywami z koprem włoskim oraz dodatkiem suszonych pomidorów, zabielona śmietaną. Pyszna zupa kurkowa z koprem włoskim i suszonymi pomidorami inspirowana przepisem z miesięcznika "Kuchnia".
500 g kurek
3 marchewki
2 pietruszki
1 seler
1 por
1 koper włoski
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
100 g suszonych pomidorów
1000 ml bulionu
1 koper włoski
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
100 g suszonych pomidorów
1000 ml bulionu
śmietana
sól
sól
pieprz
Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek, dodać pokrojone w kostkę warzywa i chwilę smażyć. Dodać grzyby i chwilę smażyć, zalać całość bulionem, dodać pokrojone suszone pomidory i gotować około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę i wymieszać.
wspaniała kompozycja i jaka elegancka:)
OdpowiedzUsuńWow! Chcę taką, teraz...:-)
OdpowiedzUsuńZrobiłabym z chęcią! I zjadłabym! Tylko kurek nie ma "w moich lasach" :((. Nie jadłam jeszcze w tym roku. A te w sklepach okropnie zwiędnięte.
OdpowiedzUsuńDeszczu, padaj! :)
Alucha, o tak grzybki by rosły :)))
UsuńJa też jeszcze kurek nie jadłam w tym roku:(
OdpowiedzUsuńA zupa, pyszności!
Twoja zupa jest wspaniala :)
OdpowiedzUsuńskładniki mówią same za siebie. Jestem że tak powiem, powalona... z wrażenia ! super, tak na bogato, jak cholera ;D
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy serdecznie
Tapenda