Kruche, bardzo maślane ciasteczka, z kwiatkami lawendy. Z ciastem dobrze się
pracuje i można wycinać z niego dowolne kształty. Przepis na przepyszne lawendowe ciasteczka dodaję do Kwiatowej Książki Kucharskiej 2013.
110 g masła
110 g cukru lawendowego
1 jajko
110 g cukru lawendowego
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
piękne ciasteczka :) Aż tutaj czuję jak pachną :)
OdpowiedzUsuńKasiac, to prawda są bardzo aromatyczne i pyszne! Pozdrawiam serdecznie!
Usuńlawendowe , lawendowe , cudaczki kochane , uwielbiam , takie piękne ciasteczka, oj jakie piękne
OdpowiedzUsuńKamilka dla Alci ta miseczka co?
Alcia! Pewnie, że tak! Ściskam!
UsuńKamiluś ,a z suszoną lawenda można co?Bo mi smak narobiłaś:D
UsuńAlus, pewnie, że tak, dodaj łyżeczkę lawendy i będzie super :)
Usuńtak mi się widziało, tylko gorzej ,że nie mam takiej miski :D
UsuńAluś, powiem Ci na pocieszenie, że ja też nie :))))
Usuńpiękne i jakie kształtne:)
OdpowiedzUsuńAntenka, dziękuję, miło mi :) Pozdrawiam
UsuńPodrzuciłabyś małutką miseczkę ciasteczek teraz do kawki:-)
OdpowiedzUsuńMarzenko, podrzucam :)
UsuńUrocze ciasteczka i równie urocza miseczka :)
OdpowiedzUsuńMalwinna, dziękuję :) Pozdrawiam
Usuńpięknie się prezentują ;)
OdpowiedzUsuńPaulina, i jeszcze lepiej smakują :) Pozdrawiam
UsuńUrocze!
OdpowiedzUsuńJak pyzsnie muszą smakować.
Amber, o tak są przepyszne! Pozdrawiam
UsuńUwielbiam! I moje dziatki też :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, wiedzą co dobre :) Pozdrawiam
Usuń