poniedziałek, 12 sierpnia 2013

makaron z groszkiem i brązowym masełkiem


Makaron z groszkiem i brązowym masełkiem, to dane smaczne i bardzo szybkie do przygotowania, składające się z czterech podstawowych składników. Przepis na ten pyszny makaron podpatrzony u Anny Olson.

350 g makaronu
50 g masła
1 cebula
1 1/2 szklanki groszku
sól
pieprz

Ugotować makaron w dużej ilości osolonego wrzątku. Minutę przed końcem gotowania dorzucić do makaronu zielony groszek. Odcedzić makaron z groszkiem i odstawić na bok. W dużym garnku roztopić masło na średnim ogniu i podgrzewać, aż przestanie się pienić. Podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę na maśle przez 5 minut, aż się zrumieni, a masło zacznie orzechowo pachnieć. Dodać makaron z groszkiem, zmniejszyć płomień, starannie wszystko wymieszać i doprawić do smaku.

10 komentarzy:

  1. jak ładnie wygląda:) ostatnio nie jadłam groszku, z chęcią bym się skusiła na takie danie

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie proste i szybkie danie i jak pięknie się prezentuje, jak najbardziej jestem na Tak ! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. a groszek koniecznie świeży musi być co Kamilka?Bo to danie faktycznie szybkie i chętnie bym zrobiła

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aluś, mrożony też się doskonale nadaje :) Pozdrawiam

      Usuń
  4. Takie proste uwielbiam i na szybki obiad jak znalazł:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szybko i do tego z masełkiem:)
    Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Myślę, że to proste danie skradło by moje serce (i podniebienie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie proste i jakie smaczne!

    OdpowiedzUsuń
  8. W prostocie siła! Zrobię na pewno :))

    OdpowiedzUsuń
  9. świetne przepisy! blog leci do listy :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect