Aksamitna w smaku, o pięknym słonecznym kolorze, kremowa zupa marchewkowa z dodatkiem mleczka kokosowego. Ten lekko orientalny krem marchewkowy z mleczkiem kokosowym doskonale smakuje gdy się go poda z kawiorem i natką pietruszki.
6 marchewek
1 pietruszka
1/2 selera
1 por
400 ml bulionu
400 ml mleczka kokosowego
2 łyżki oliwy
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
kawior
natka pietruszki
W garnku rozgrzać oliwę i dodać pokrojone w kostkę warzywa, chwilę smażyć. Wlać bulion i mleczko kokosowe, doprowadzić zupę do wrzenia, gotować całość przez około 25 minut, aż warzywa zmiękną. Następnie zupę zmiksować i doprawić do smaku solą, pieprzem. Zupę podawać z kawiorem i natką pietruszki.
rewelacyjny kolor, z mleczkiem kokosowym jeszcze kremu z marchwi nie jadłam, ale chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
MF
Monika, marchew z kokosowym mleczkiem bardzo się lubią :) Pozdrawiam
Usuńooo jaka ładna zupa i fajny skład tylko bym musiała jakoś sobie kupić ten kawior z Ikei ( z wodorostów , wegetariański:D)
OdpowiedzUsuńAluś, słyszałam o nim, ale jeszcze nie miałam okazji próbować :) Pozdrawiam
Usuńja też nie próbowałam
UsuńPiękny krem!
OdpowiedzUsuńSmakuje z pewnością wybornie.
Piękny kolor i zapewne wspaniały smak :)
OdpowiedzUsuńcudnie podana:) Elegancka!
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie! Smakuje pewnie jeszcze lepiej:) I ten kawior...
OdpowiedzUsuńZ kawiorem? Niesamowicie musi smakować!
OdpowiedzUsuńto ponadczasowe połączenie,ale czy kawior by mi tu pasował? hm, chyba nie, ale o kwestia gustu :]
OdpowiedzUsuńchodzi za mną taki krem, z pewnością z początkiem jesieni w końcu się na niego skuszę
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie, a ja jeszcze przed śniadaniem;-(
OdpowiedzUsuńKolor tego kremu jest przepiękny. Taki słoneczny.
OdpowiedzUsuń