sobota, 24 sierpnia 2013

krówkowe babeczki z malinami


Małe i pyszne krówkowe babeczki z malinami inspirowane przepisem Liski umilą popołudnie małym i dużym.

 
150 g krówek
40 g otrąb owsianych
110 g mąki pszennej
120 g śmietany
50 g masła
 1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g malin


Do stopionego masła dodać drobno posiekane krówki, następnie dodać jajko, śmietanę i dobrze wymieszać, dodać mąkę, otręby, proszek do pieczenia i całość wymieszać. Formę do muffinków wyłożyć papilotkami i masą wypełniać foremki, na wierzchu poukładać maliny. Babeczki piec około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
 

7 komentarzy:

  1. Bardzo mi te maliny pasują do krówek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow! zaskakujący przepis

    OdpowiedzUsuń
  3. Niesamowicie apetycznie wyglądają !:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Za krówki dałabym się pokroić, to pewnie bardzo by mi takie cudeńka krówkowe posmakowały:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. z krówkami i malinami mniam mniam , jakie one piękne te babeczki

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect