wtorek, 27 sierpnia 2013

sałatka z figami, serem camembert i szynką


Połączenie figi z serem camembert i szynkę dojrzewającą z dodatkiem dresingu na bazie miodu, balsamicznego octu figowego i oliwy jest przepyszne. Ta bardzo prosta sałatka z figami, serem camembert i szynką doskonale smakują podane na kolację lub przekąskę.

   
4 figi
240 g sera camembert
6 plasterków szynki dojrzewającej
50 g rukoli 
2 łyżki miodu
3 łyżki oliwy 
1 łyżka octu balsamicznego figowego 
sól
pieprz 

Na talerzu rozłożyć rukolę, na niej ułożyć ser pokrojony na plasterki oraz szynkę, na tym rozłożyć pokrojone na plasterki figi. Całość polać dresingiem zrobionym z miodu, oliwy oraz octu balsamicznego doprawionego solą i świeżo zmielonym pieprzem.

4 komentarze:

  1. o rany jaka piękna:) szkoda jeść, nic tylko rozkoszować się samym widokiem!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam taką sałatkę, tylko coś ostatnio nie mogę trafić na rukolę;-(

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja znowu w tyle!
    Nie wiedziałam, że już figi są.
    Sałatka pyszna:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja się ogromnie ciesze, że są już figi i zajadam, zajadam... bo one tak krótko są.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect