By przygotować kurczaka w glazurze klonowej wystarczy kilka minut. Filety z kurczaka dzięki gotowaniu w syropie klonowym z dodatkiem wody, papryczki chilli, soli i pieprzu są bardzo soczyste. Do tak przygotowanego kurczaka z przepisu Donny Hay, doskonale smakuje blanszowany groszek cukrowy.
60 ml syropu klonowego
60 ml wody
1/2 papryczki chilli
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
2 filety z kurczaka
Na teflonowej patelni na średnim ogniu zagotować syrop klonowy z wodą, pokrojoną papryczką chili, solą i pieprzem. Dodać kurczaka i dusić 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobre. Podawać kurczaka polanego sosem z patelni.ku i groszku cukrowego.
Kurczak w klonie musi smakować.
OdpowiedzUsuńAle ten groszek,ah pożądam go...
wyglada bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńbuziaki ;*
szybki, a przy tym elegancki i pyszny:)
OdpowiedzUsuńApetyczny kurczak :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis! :)
OdpowiedzUsuńZjadłabym! :)
OdpowiedzUsuńCiekawa sprawa z tym syropem klonowym. Muszę kiedyś skorzystać z przepisu:)
OdpowiedzUsuńJakże proste i niezwykle apetyczne danie. Po tej sałatce z krewetkami i szparagami jestem pod wielkim wrażeniem Donny Hay - a to dzięki Tobie:-) Miłej soboty!:-)
OdpowiedzUsuńjestem pod wielkim wrażeniem tego przepisu, prosty, szybki i pięknie się prezentuje i ten syrop klonowy :)
OdpowiedzUsuń