Pyszna i bardzo prosta do przygotowania sałatka z kaszą kuskus, oliwkami Kalamata, świeżą rukolą, selerem naciowym, czerwoną cebulą oraz serem feta, doprawiona oliwą oraz sokiem z cytryny. Przepis na kuskus z oliwkami, rukolą i fetą podpatrzony u Anny Olson.
Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, przełożyć do sita i przepłukać zimną wodą. Włożyć go do miski i wymieszać z oliwą. Dodać posiekaną rukolę, posiekane oliwki, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kosteczkę seler, sok z cytryny oraz pokruszoną fetę i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wstawić do lodówki przed podaniem.
1 szklanka kuskusu
2 łyżki oliwy
125 g rukoli
1 szklanka oliwek
1 czerwona cebula
2 łyżki oliwy
125 g rukoli
1 szklanka oliwek
1 czerwona cebula
2 łodygi selera naciowego
100 g sera feta
1 łyżka soku z cytryny
sól
sól
pieprz
Kuskus przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, przełożyć do sita i przepłukać zimną wodą. Włożyć go do miski i wymieszać z oliwą. Dodać posiekaną rukolę, posiekane oliwki, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kosteczkę seler, sok z cytryny oraz pokruszoną fetę i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wstawić do lodówki przed podaniem.
ale smacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie się prezentuje.I zdrowo :)
OdpowiedzUsuńoj chyba już wiem co dziś będzie u mnie na obiad... lekko i zdrowo, tak lubię :)
OdpowiedzUsuńBoskie połączenie! Cudowna miseczka :)
OdpowiedzUsuńwyglada przeapetycznie :)
OdpowiedzUsuńKamila, aten kuskus to jakiś olbrzym;-) Ale fajna sałatka:-)
OdpowiedzUsuńMarzenko, duży i bardzo smaczny, polecam
Usuńnie mogę go nigdzie dostać :(
Usuńnazywa się jerozolimski albo izraelski :)
pysznie wygląda!
Bardzo proszę jest tutaj :)
Usuńhttp://www.arabskie.pl/pl/p/Moghrabieh%2C-gruby-kuskus-z-pszenicy%2C-900-g/436
Jak zobaczyłam zdjęcie,
OdpowiedzUsuńto pomyślałam dokładnie to co Marzena:)
Skoro piszesz, że bardzo smaczny,
skuszę się przy kolejnych zakupach:)