Pyszny strudel z wytrawnym nadzieniem, przygotowanym z boćwiny z dodatkiem sera feta, parmezanu o aromacie czosnku, cebuli i świeżo startej gałki muszkatołowej. Strudel z boćwiną i fetą inspirowany tym przepisem, doskonale smakuje podany na ciepło lub zimno, z zieloną sałatką.
Na oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekane liście boćwiny i poddusić, doprawić świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość ostudzić, dodać rozkruszony ser feta, starty parmezan, orzeszki i całość dobrze połączyć z rozbełtanym jajkiem.
500 g boćwiny
125 g sera feta
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
25 g parmezanu
2 łyżki orzeszków piniowych
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
125 g sera feta
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
25 g parmezanu
2 łyżki orzeszków piniowych
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Na oliwie zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać posiekane liście boćwiny i poddusić, doprawić świeżo startą gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość ostudzić, dodać rozkruszony ser feta, starty parmezan, orzeszki i całość dobrze połączyć z rozbełtanym jajkiem.
250 g mąki pszennej
2 jajka
2 łyżki soku z cytryny
woda
szczypta soli
30 g masła
Genialne danie, klasyczny strudel z nietypowym nadzieniem, jestem absolutnie oczarowana tą potrawą!!
OdpowiedzUsuńWspaniały!
OdpowiedzUsuńgenialny!:)
OdpowiedzUsuńale fajnie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńPyszności:-) Wszystko to co lubię :-) Miłęgo dnia:-)!
OdpowiedzUsuńO kurczaczki ;D wyglada swietnie :)
OdpowiedzUsuńbuziaki ;*
Pysznie zwinięty:)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite połączenie:) Aż ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńo jaki dostojny
OdpowiedzUsuńJaki fajny!:)
OdpowiedzUsuń