codzienność

poniedziałek, 10 września 2012

cukiniowe naleśniki

 
Idealnie smakują polane jogurtem, podane z ulubionym dżemem lub tylko posypane cukrem, cukiniowe naleśniki na bazie startej zółtej cukinii. 
 
250 g cukinii
100 g cukru pudru
2 jajka
100 g mąki pszennej
szczypta soli
olej  

Cukinię zetrzeć na grubej tarce, połączyć z jajkami i cukrem. Dodać mąkę, sól i dokładnie połączyć składniki. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju i smażyć placuszki nakładając po  dwie łyżki masy. Smażyć z każdej ze stron na złoty kolor, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.



10 komentarzy:

  1. O, muszę je zrobić :) Wyglądają naprawdę pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ostatnio takie u mnie są często, lubimy je:)

    OdpowiedzUsuń
  3. to musi byc pyszne:D

    OdpowiedzUsuń
  4. wyglądają bardzo smakowicie, piękny kolor :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cukiniowe placuszki uwielbiam pod każdą postacią:) miłego dnia !

    OdpowiedzUsuń
  6. Jejku,jaką mam chęć na naleśniki! Takie cukiniowe - idealne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo lubię takie placuszki, ale tutaj widzę, że to jednak bardziej naleśniki, bo cieniutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę je zrobić!
    Marzą mi się z cukrem cynamonowym...

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, za wizytę na moim blogu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Snow-Falling-Effect