Idealnie smakują polane jogurtem, podane z ulubionym dżemem lub tylko posypane cukrem, cukiniowe naleśniki na bazie startej zółtej cukinii.
250 g cukinii
100 g cukru pudru
2 jajka
100 g mąki pszennej
szczypta soli
olej
Cukinię zetrzeć na grubej tarce, połączyć z jajkami i cukrem. Dodać mąkę, sól i dokładnie połączyć składniki. Na rozgrzaną patelnię wlać odrobinę oleju i smażyć placuszki nakładając po dwie łyżki masy. Smażyć z każdej ze stron na złoty kolor, odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.
O, muszę je zrobić :) Wyglądają naprawdę pysznie.
OdpowiedzUsuńSmakowity pomysł;)
OdpowiedzUsuńOstatnio takie u mnie są często, lubimy je:)
OdpowiedzUsuńto musi byc pyszne:D
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo smakowicie, piękny kolor :)
OdpowiedzUsuńCukiniowe placuszki uwielbiam pod każdą postacią:) miłego dnia !
OdpowiedzUsuńJejku,jaką mam chęć na naleśniki! Takie cukiniowe - idealne :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie placuszki, ale tutaj widzę, że to jednak bardziej naleśniki, bo cieniutkie :)
OdpowiedzUsuńMuszę je zrobić!
OdpowiedzUsuńMarzą mi się z cukrem cynamonowym...
fajne placuszki:)
OdpowiedzUsuń