Deser w którym połączone są zapiekane brzoskwinie w cukrowym syropie z pysznym sosem malinowym. Brzoskwinie z sosem malinowym z przepisu Curtisa Stone.
Do blendera wrzucić maliny, cukier i całość zmiksować na gładkie puree. Przetrzeć puree przez drobne sitko, aby pozbyć się pestek.
450 g malin
50 g cukru pudru
50 g cukru pudru
Do blendera wrzucić maliny, cukier i całość zmiksować na gładkie puree. Przetrzeć puree przez drobne sitko, aby pozbyć się pestek.
4 brzoskwinie
75 g masła
100 g cukru
2 łyżki wody
Brzoskwinie
obrać ze skórki, posmarować każdą miękkim masłem i obtoczyć w drobnym
cukrze, ułożyć w naczyniu do zapiekania. Do rondla z grubym dnem wlać
wodę i wsypać cukier, postawić na gazie i podgrzewać bez mieszania aż
całość zamieni się w złotobrązowy syrop. Syropem polać brzoskwinie.
Całość wstawić do piekarnik rozgrzanego do 140° C na 40 minut lub do
momentu aż owoce będą miękkie. Upieczone brzoskwinie podawać polane
sosem malinowym.
Pysznie owocowo!
OdpowiedzUsuńCałe lato w tym deserze.
Dobrego dnia!
Kamilo, obłędnie kusząco wyglądają;)
OdpowiedzUsuńDeser wygląda wspaniale, bo to boskie połączenie jest :)
OdpowiedzUsuńale pięknie wyglądają, nie znam tego deseru, ale z chęcią bym do ciebie na niego wpadła!
OdpowiedzUsuńKolejny cudny deser w Twoim wykonaniu :) Ty to masz Dziewczyno talent do pysznosci ;*
OdpowiedzUsuńPyszny taki deserek, w sam raz na zimną i szarą pogodę za oknem!
OdpowiedzUsuńTakie to proste, a na pewno przepyszne!
OdpowiedzUsuńMmmmm, pycha! Może kiedyś..:)
OdpowiedzUsuńAle pyszności tutaj u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńdeser idealny dla mnie:) - dzięki za inspirację:)
OdpowiedzUsuńKamilko, ależ pyszności przygotowałaś! Takie brzoskwinie to musi być niebo w gębie. Mniaaamku:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.